Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Er-op-uit tips

Schager markt
Op tien donderdagen van 30 juni tot en met 1 september vindt in Schagen de Westfriese Folkloremarkt plaats. Elke marktdag heeft een ander thema, maar vast onderdeel is elke donderdag de bonte stoet van dames, heren en kinderen in Westfries kostuum. Aangevoerd door de wagen met muziekgezelschap De Uienhoop en de Westfriese sjees met de Miss Westfriese Folklore, gaan zij vanaf 10.45 uur te voet of in een van de vele prachtige authentieke rijtuigen de binnenstad van Schagen door. Maar uiteraard is er nog veel meer te beleven. Lees alles over deze bijzondere marktdagen op www.westfriesefolklore.nl.

EK Schapendrijven
Van 20 tot en met 24 juli is op het land aan de Koningspade 31A te Hoogwoud de European International, een internationale wedstrijd schapendrijven. Voor dit evenement zijn teams uit achttien Europese landen uitgenodigd.
De gedrevenheid van een Border Collie om schapen te drijven is bijzonder. Tijdens het schapendrijven geeft de handler zijn honden signalen die perfect worden opgevolgd. Het is een fascinerend schouwspel om te zien wat deze dieren kunnen en hoe goed ze getraind zijn.
Na de kwalificatie-runs op woensdag, donderdag en vrijdag zal er op zaterdag een semi-finale zijn voor de beste 45 combinaties. Op zondag zullen de beste vijftien combinaties van de zaterdag de grote finale gaan lopen.

Landbouwshow Opmeer
Jaarlijks vindt op de eerste maandag van augustus het grootste agrarische evenement van Noord-Holland plaats, de Landbouwshow Opmeer. Een dag vol activiteiten rondom paardensport, veekeuringen en bijzondere shows.
Voor de paardenliefhebber zijn er shows, waaronder een prachtige dressuurshow met meerdere Friese paarden, een heuse ponyrace en het NK Horseboarding. Bij horseboarding wordt de deelnemer op een groot skateboard met hoge snelheid voortgetrokken door een paard met een ruiter. Een belevenis om dit mee te maken. Verder zijn er keuringen van melkvee, schapenrassen, geitenrassen en klein- en pluimvee, en behendigheidswedstrijden met honden. Verspreid over het terrein is er de gehele dag van alles te beleven en te zien, ook voor kinderen. Ook het Westfries Genootschap is deze dag aanwezig met de pr-kraam.
Kom kijken, ruiken en voelen op maandag 1 augustus en geniet van alle dieren, shows, de stands en alle andere activiteiten op evenemententerrein De Weyver.

Westfries Museum
Nog tot het eind van dit jaar is het Westfries Museum op de locatie aan de Rode Steen te Hoorn te bezoeken. Daarna gaat het tijdelijk dicht voor een grondige restauratie en verbouwing. Meer informatie over de ambitieuze plannen van het Westfries Museum kunt u lezen op pagina 8 en 9.

Van 20 tot en met 24 juli vindt in Hoogwoud het EK Schapendrijven plaats.
Van 20 tot en met 24 juli vindt in Hoogwoud het EK Schapendrijven plaats. (foto Boy Hoogvorst)

 


Hé, is dat Westfries?

225. De kippen lopen allemaal te eizen (voedsel zoeken en oppikken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.