Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfries Genootschap » Webwinkel »

Westfriese Kronkels

USB-stick: Prijs € 8,00 (exclusief eventuele verzendkosten).

Onder de titel ‘Nag Effies Dutte’ verscheen rond 1987 wekelijks een column van Joop van Diepen in het Noordhollands Dagblad. Deze verhalen zijn nu ook te beluisteren. In het Westfries uiteraard!
Joop van Diepen, in 1944 geboren in Spanbroek, heeft voor deze 99 verzonnen verhalen geput uit zijn herinneringen aan het (agrarische) Westfriesland van zijn jeugd of deze gebaseerd op belevenissen in de periode dat de columns verschenen.
De opnamen zijn in 2018 gemaakt en gemonteerd door Karin Pebesma in de studio van regionale omroep WEEFF. Het Westfries Genootschap en Joop van Diepen zijn zowel Karin Pebesma als WEEFF hiervoor veel dank verschuldigd.

Westfriese Kronkels

Bestelling(en) via internet: naar het Westfries Genootschap.

 


Hé, is dat Westfries?

33. Ik ben op de zuikerstikken geweest (kraamvisite). Wat had m'n zus 'n pittig kloin purkie ('n lief klein kindje) in de wieg. Toen de buurmeisjes twee jaar geleden bij haar waren op de bruidstranen (in de bruidsdagen 'n glaasje kwamen drinken ten afscheid), was ze al gelukkig, maar 't haalt niet bij 't geluk van nu.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.