Westfries Genootschap
Geschiedschrijving
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Commissie Geschiedschrijving » Nieuws

Westfriese Gatenkaas

"Westfriese Gatenkaas, publicaties over de geschiedenis van West-Friesland: inventarisaties en leemten."
De geschiedenis van West-Friesland kent vele leemten. De commissie geschiedschrijving van het Westfries Genootschap heeft door het op poten zetten van een zogenaamd "Leemten-onderzoek" uniek en tot dan toe vrijwel onbekend materiaal verzameld en gecatalogiseerd. Dit resulteerde in de samenstelling en uitgave van de gids "Westfriese Gatenkaas" door de heren Piet Boon, Jaap Raat en Hans Smit. De gids, waarin onschatbare gegevens zijn opgenomen voor amateurhistorici, studenten en andere belangstellenden, wordt elk jaar geactualiseerd.

Het boekwerk bevat ruim 700 titels van boeken en tijdschriftartikelen die handelen over de geschiedenis en cultuur van West-Friesland. Er zijn niet in opgenomen publicaties van lokale aard. Er staan dus geen publicaties in die niet dorpsoverschrijdend zijn. Aangegeven worden tevens onderwerpen waarover nog niet eerder werd gepubliceerd: de leemten, hiaten, de gaten in de Westfriese geschiedschrijving. Vandaar de naam: Westfriese Gatenkaas.
Hieronder vindt u een LINK naar de "GATENKAAS".

Klik hier om naar de pagina van de "Westfriese Gatenkaas" te gaan.

 


Hé, is dat Westfries?

615. Een paar van die echte brakken (rakkers, deugnieten) van schooljongens hadden m'n fiets opgeknapt. Ik gaf ze 'n bogie ('n pluimpje) en wat bokkeneuten (pinda's, sausjes). Ze gingen bloid (blij) op huis an (naar huis).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.