Westfries Genootschap
Geschiedschrijving
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Geschiedschrijving » Westfries Biografisch Woordenboek (WBW)

Groot, Jacobus de (Jac.) (1916-2003)

Groot, Jacobus de (Jac.) (1916-2003)
Bron: WFON, 2004

Van tuinder tot gewaardeerd bestuurder

Geboren te Warmenhuizen op 13 december 1916 en overleden aldaar op 14 april 2003, 86 jaar oud. Jacobus (Jac.) de Groot was tuinder en een pure West-Fries, die uitgroeide tot een zeer gewaardeerd bestuurder. Hij was van vele markten thuis en begiftigd met een groot natuurlijk gezag. Hij bracht het tot dagelijks bestuurder van het (voormalig) Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier en voorzitter van de tuindersvakbond van de LTB. Zijn grootste faam als bestuurder verwierf hij nadat hij in 1965 gedeputeerde ir. W.J.L.J. Merkx opvolgde als voorzitter van de plaatselijke commissie van de ruilverkaveling Geestmerambacht.
Voor al zijn verdiensten werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was drager van de zilveren penning van de provincie Noord-Holland.

Bron: Evert C. de Vries, Kroniek van West-Friesland in: West-Friesland Oud & Nieuw, 71e jaarboek Westfries Genootschap, 2004.

Gegevens aangeleverd door: G. Verlind te Tuitjenhorn, namens Stichting C.O.O.G. (2012).

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.

Westfrieslanddag 2019