Op 26 september van dit jaar waren Barbara Donker en Roel Zweet 40 jaar getrouwd. Tijdens het feest werd Barbara verrast met een oorkonde en een krentenbrood. Deze geschenken werden haar aangeboden door Piet Prins en Jennie Brugman, voorzitter en penningmeester van de West-Friese dansgroep Midwoud. Deze vereniging eert ieder jaar een persoon die zich inzet voor het behoud van het streekeigene van West-Friesland. Barbara kreeg de oorkonde voor haar verdiensten voor de instandhouding én het uitdragen van het West-Friese kostuum en de hoofdtooi.
Zo regelt zij sinds dertien jaar samen met Teuna Engel uit Oudkarspel de uitjes voor de groep ‘In ’t pak’. Dit is een groep mensen die het kostuum graag draagt. Barbara en Teuna organiseren jaarlijks drie dagen waarop de groepsleden in kostuum op stap gaan. De groep telt ruim 100 leden. Al meer dan twintig jaar is Barbara actief voor de commissie Kap en Dek van het genootschap. Van 1985 tot 1989 was ze lid van de commissie Hoofdtooi Van 1989 tot heden is ze voorzitter van de commissie Kap en Dek. Vanaf 1998 geeft de enthousiaste Wognumse jaarlijks cursussen: kap naaien, hullen plooien en boerenhoedjes opknappen. Voor 1998 assisteerde ze bij deze cursussen.
Barbara knapt voor veel particulieren de kap op. Ook geeft ze graag en met kennis van zaken advies betreffende het kostuum. Zelf is ze vaak te bewonderen in haar prachtige West-Friese kostuum. Op die manier draagt ze het cultuurgoed van onze streek op een plezierige manier uit!

Een oorkonde van de dansgroep Midwoud voor Barbara Donker, uitgereikt op 26 september.
V.l.n.r. Gré Prins, echtgenote van de voorzitter, Jennie Brugman, penningmeester, Barbara en Roel, Piet Prins, voorzitter.