Op dinsdag 21 april 2009 werd door Maarten Timmer, secretaris van de Commissie Geschiedschrijving, tevens bestuurslid van het Westfries Genootschap, zijn boek gepresenteerd, getiteld: Bloembollen in Holland 1860-1919. De ontwikkeling van de bloembollensector met een doorkijk naar de 21e eeuw.
Het eerste exemplaar werd door Maarten overhandigd aan de minister van LNV, mevrouw Gerda Verburg. Daaraan vooraf werden een drietal inleidingen gehouden. Tulpen op de Hortus, de Tulpenwindhandel en het Moderne tulpenassortiment. Jan van Aartwijk, directeur van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB), die de bijeenkomst leidde, gaf een schets van het wel en wee van de moderne bloembollensector.
Maarten Timmer en Gerda Verburg, minister van LNV, samen met het gepresenteerde boek. (foto: Jaap Raat, Stichting Projector.)Maarten Timmer en Gerda Verburg, minister van LNV, samen met het gepresenteerde boek. (foto: Jaap Raat, Stichting Projector.)

De info van het boek vermeldt onder meer: Met 'Bloembollen in Holland 1860-1919' is er voor het eerst een integrale geschiedenis van de moderne bloembollensector beschikbaar. Maarten Timmer geeft in dit boek een gedetailleerde beschrijving van alle aspecten van de ontwikkeling van de bloembollensector waar bij, naast economische, institutionele en juridische onderwerpen ook veel anekdotes en persoonlijke voorvallen de revue passeren. Met dit boek is er voor het eerst een integrale geschiedenis van de moderne bloembollensector beschikbaar. Het resultaat is een rijk gedocumenteerd en geïllustreerd boek over de periode waarin de moderne bloembollensector zich vormde, een sector die tot de dag van vandaag zorgt draagt voor een van Nederlands bekendste producten.
Na afloop was er gelegenheid de auteur met zijn boek te feliciteren. Onder het genot van een hapje en drankje bleven de aanwezigen, waaronder vele Westfriezen, in de zonovergoten Hortus nog enige tijd gezellig bijeen.