Kermis.Kermis.

West-Friesland is het thema van de expositie die van 10 februari tot en met 31 maart in het gemeentehuis van Koggenland gehouden wordt. Zes amateurschilders uit de regio legden in hun werk diverse kenmerken van West-Friesland vast. Zij schilderden dorpsgezichten en landschappen, de Omringdijk en stillevens, maar ook feestelijke gebeurtenissen zoals de kermis.

Langedijk.Langedijk (afbeelding rechts).

De expositie wordt georganiseerd in samenwerking met ons genootschap. Vorig jaar werd, ter gelegenheid van ons 85-jarig bestaan, een wedstrijd voor amateurschilders uitgeschreven met als thema 'Dit is West-Friesland'. Er werden meer dan 250 werken ingestuurd. De expositie in het gemeentehuis van Koggenland toont de gevarieerde kijk van een zestal deelnemers aan die jubileumwedstrijd op het gebied binnen de Omringdijk.

De schilderijen zijn kleurrijk en realistisch. Er wordt gewerkt met acryl, olieverf en pastelkrijt. 'De ruimte, rust en het lijnenspel van lucht, dijken en water zijn mijn inspiratiebron', stelt een van de kunstenaars.
Er is werk te zien van Piet Brandsen (Wervershoof), Ben Engeringh, (Hoogkarspel), Kevin Kok (Hoogkarspel), Siem Metselaar (Schagen), Yvonne Vredeling-Sijmons (Heerhugowaard) en Jan Wenners (Onderdijk).

Herinnering.

De expositie is van 10 februari tot en met 31 maart.
Het adres van het gemeentehuis is Middenhof 2, 1648 JG De Goorn.
Bezichtiging op werkdagen tijdens de openingsuren: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 15.30 uur, vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Lambertschaag - olieverf, 40 x 50 cm.Lambertschaag van Yvonne Vredeling-Sijmons.

Tuindersschuiten.Siem Metselaar uit Schagen, rechts, kreeg de tweede prijs met het onderste schilderij.
Links Jan Wenners die de derde prijs won met het schilderij daarboven.
Beide schilderijen hebben water met tuindersschuiten tot onderwerp.

Het winnende schilderij: eerste prijs voor 'Gezicht op Opperdoes'.Het winnende schilderij: eerste prijs voor 'Gezicht op Opperdoes'.

Kolhorn - acryl, 40 x 50 cm.Het werk Kolhorn van Yvonne Vredeling-Sijmons heeft de naieven-prijs gewonnen bij de wedstrijd
“Dit is West-Friesland”.

Voorjaar - acryl, 30 x 40 cm.Voorjaar van Yvonne Vredeling-Sijmons.