Woensdag 27 januari j.l. heeft een delegatie van het Genootschap de uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs 2009 bijgewoond. Onze website was een van de drie genomineerden in de categorie 'historische verenigingen' en op zich was dat al een pluim voor de makers Chris Kistemaker en Gerben Kazimier. Winnaar in onze categorie werd echter de website van de Heemkundige Vereniging Terneuzen, gerealiseerd door TiDi Graphics, die uiteindelijk ook de aanmoedigingsprijs van € 2500 verwierf.

De winaars in de categorie 'historische verenigingen'De winaars in de categorie 'historische verenigingen'
V.l.n.r.: Hans Goedkoop, presentator van o.a. Andere Tijden, Sandra Hamelink-Muys, website, Edwin Hamelink, voorzitter HVT en Erik de Ree van De Ree archiefsystemen.
Foto: Adri van de Wege. Bron: Historisch Nieuwsblad.

In totaal waren twaalf geschiedeniswebsites genomineerd in vier verschillende categorieën: historische verenigingen, musea (winnaar CollectieGelderland), archiefdiensten (winnaar Groene Hart Archieven, en themawebsites (winnaar Het Scholtenhuis). De genomineerde websites waren geselecteerd uit totaal 140 aangemelde websites. Des te meer een reden om trots te zijn op onze nominatie.

De website van Het Scholtenhuis kwam als totaalwinnaar uit de bus en het is zeker de moeite waard om die website eens te bekijken. Overigens dat geldt zeker ook voor de andere.

De bijeenkomst werd afgesloten met een lezing door de presentator van het tv-programma “Andere tijden” Hans Goedkoop, die onder meer wees op de nieuwste digitale historische ontwikkelingen op het gebied van dna-onderzoek. Via door een particulier bureau te bepalen dna-profiel kan nu al redelijk bepaald worden waar iemand van oorsprong vandaan komt en welke dna-profielen daar het dichtstbij liggen. Een nieuwe manier van kennismaken met verre verwanten.