De vlag wapperde de hele dag om het feest kleur te geven.De vlag wapperde de hele dag om het feest kleur te geven.

Drie augustus 2009 in Opmeer. Een topdag met veel prachtige shows, blije gezichten en vrolijke mensen, uitmuntend vee, kortom: een dag om niet gauw te vergeten.
Ons genootschap gaf de Stichting Landbouwtentoonstelling Opmeer twee cadeaus. We sponsorden een rubriek en Ina Broekhuizen overhandigde voorzitter Nico Vriend een knipsel van een rijtuig met paard. De knipkunst werd eeuwen geleden al beoefend in West-Friesland en dit geschenk past dus bij een historisch genootschap. Het is gemaakt door Marjan Couvert-Kool uit Tuitjenhorn.
In de hal stond een kraam waarin het genootschap zich presenteerde. De vrijwilligers Elly Druif, Jan Mantel, Klaas Bant, Jan en Margreet de Reus en Barbara Donker bemanden deze kraam. Bijzonder was dat er zeker 75 mensen in het West-Fries kostuum aanwezig waren op deze dag. Zij zijn lid van de kostuumgroep In 't pak en/of lid van ons genootschap. Om twaalf uur lunchten zij allen samen in de grote tent. Een fraai gezicht!
De immer enthousiaste burgemeester Nijpels van Opmeer.De immer enthousiaste burgemeester Nijpels van Opmeer, hij heeft vast veel eelt op zijn handen gekregen dit weekend. Waarin een kleine gemeente groot kan zijn!

Ina Broekhuizen maakte deel uit van de jury die het schoonst geheel beoordeelde bij de damesrubrieken. Zij deed dit samen met Ada Smit-Bakker uit Wognum, echtgenote van bestuurslid Fer Smit.
De dames kregen bij hun beoordelingen advies van een kenner.
Namens het genootschap en de groep In 't pak zaten Barbara Donker en Roel Zweet op de koets, die de opening luister bijzette.
Namens het genootschap waren Gerian Helder en Ina Broekhuizen aanwezig bij de opening in het gemeentehuis en in de tent voor de genodigden.
Het Westfries Genootschap feliciteert de Stichting Landbouwtentoonstelling Opmeer met deze uitstekend geslaagde 100e keer. Van Balen Blanken kan trots zijn op de goede organisatie, de vele vrijwilligers en het feestelijke Opmeers weekend plus een perfecte landbouwshow! Proficiat!

Goed kijken om tot een eensluidende uitslag te komen.Goed kijken om tot een eensluidende uitslag te komen.
Ina Broekhuizen motiveert de beslissing.Ina Broekhuizen motiveert de beslissing.
Ada Smit rijdt mee met de winnende rijdster, Ina Broekhuizen kijkt het lachend aan.Ada Smit rijdt mee met de winnende rijdster, Ina Broekhuizen kijkt het lachend aan.
De mensen in het West-Friese kostuum eten gezamenlijk in de grote tent, links Mieke Peetoom uit Winkel.De mensen in het West-Friese kostuum eten gezamenlijk in de grote tent,
links Mieke Peetoom uit Winkel.
Men zit aan twee lange tafels.Men zit aan twee lange tafels.
Cor en Rini Meurs en Teuna Engel.Cor en Rini Meurs en Teuna Engel.
Gerian Helder komt een kijkje nemen in de tent.Gerian Helder komt een kijkje nemen in de tent.
De kraam van ons genootschap, erachter staat Jan Mantel.De kraam van ons genootschap, erachter staat Jan Mantel.
De rubriek tweespannen.De rubriek tweespannen.
Een indruk van de schitterende paarden, rijtuigen en rijders.
Een indruk van de schitterende paarden, rijtuigen en rijders.Een indruk van de schitterende paarden, rijtuigen en rijders.
Aan het eind van de dag: een onderonsje tussen de huidige en de vorige voorzitter: links Nico Vriend en rechts Aris Appel.Aan het eind van de dag: een onderonsje tussen de huidige en de vorige voorzitter:
links Nico Vriend en rechts Aris Appel.
Een van de koetsen die voor de opening het terrein op reed. In en op deze koetsen zitten belangrijke genodigden. (Foto: Theo Mes)Een van de koetsen die voor de opening het terrein op reed.
In en op deze koetsen zitten belangrijke genodigden. (Foto: Theo Mes)
Deze Friese dame kreeg van de jury de prijs voor het schoonst geheel. (Foto: Theo Mes)Deze Friese dame kreeg van de jury de prijs voor het schoonst geheel. (Foto: Theo Mes)
Anky van Grunsven bracht een perfecte show. (Foto: Theo Mes)Anky van Grunsven bracht een perfecte show. (Foto: Theo Mes)

West-Friesland... het land waar wij wonen Dokter in West-Friesland Gedenkboek Hoogkarspel 1940-1945 Hé, is dat Westfries?
West-Friesland... het land waar wij wonen
(1985, N.J. Groot en J. Groot )
Dokter in West-Friesland
(1963, B.W.E. Veurman, Stolphoevereeks II)
Gedenkboek Hoogkarspel 1940-1945
(1947, Diverse auteurs)
Hé, is dat Westfries?
(1971, H. Langedijk, Stolphoevereeks VII)