Vertellers en luisteraars van mooie verhalen over Schagen, Zijpe en Harenkarspel kunnen hun hart ophalen. Door de fusie op 1 januari 2013 worden 25 dorpen op papier 1 gemeente. Al deze dorpen hebben een eigen identiteit, karakter en geschiedenis. Kom luisteren naar verhalen van de buurman, de buurvrouw, de bakker, de kooiker, de schooljuf, de winkelier of de burgemeester tijdens twee verhalenweekenden begin december op zes bijzondere locaties in de regio.

Kenmerkende verhalen over dorp en stad, over heden en verleden maken de identiteiten van de gemeenschappen zichtbaar en beleefbaar. Verhalen over de verschillen en de gedeelde ervaringen, over de Grote Sloot, de dijk, de kust, de burgers, boeren en buitenlui. In samenwerking met dorpsraden en historische verenigingen worden zes verhalendagen georganiseerd. Het eerste verhalenweekend is op 30 november, 1 en 2 december, het tweede op 6, 7 en 8 december. De verhalen worden op dvd bewaard en zijn te zien op www.oneindignoord-holland.nl.

Informatie
Meer informatie over het project en over aanmelding als verteller voor Schagen en Valkkoog kan via www.cultuurcompagnie.nl of via projectleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op Verhaal komen in… wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel, het Fonds Sluyterman van Loo, de provincie Noord-Holland en wordt georganiseerd door Cultuurcompagnie Noord-Holland.

Verhalenweekend 1
30/11 Schagen
 - Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg (Loet 14) vrijdagavond van 19 tot 21 uur
Verhalen uit de stad

01/12 Callantsoog - Protestantse Kerk (Kerkplein 1) zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur
Verhalen langs de kust

02/12 Valkkoog - Kerkje (Valkkogerweg 39, Sint Maarten) zondagmiddag van 14 tot 17 uur
Verhalen binnen- en buitendijk

Verhalenweekend 2
07/12 Warmenhuizen
 - Oude Ursulakerk (Dorpsstraat 93) vrijdagavond van 19 tot 21 uur
Verhalen van grote hoogte

08/12 Oudesluis - Hotel Restaurant de ‘Oude Herberg’ (Noorderweg 9) zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur
Verhalen langs de Grote Sloot

09/12 Schagen - Scagontheater (Buiskoolstraat 29) zondagmiddag van 14 tot 17 uur
Verhalen van burgers, boeren en buitenlui