Woensdagochtend 4 juli hebben zeventien vrijwilligers de jaarboeken ingepakt en verzendklaar gemaakt. Bij de boeken voegden ze een Vierkant, een folder over het nieuwe boek Ruilverkaveling De Gouw en twee informatiebladen over de Westfriezendag. In de schuur van Pieter de Boer in Zuid-Scharwoude werd hard gewerkt, maar het was ook heel gezellig!

Dozen vol boeken in enveloppen staan klaar.Dozen vol boeken in enveloppen staan klaar.
Aan de wand hangen vellen met namen van de ophalers. Daaronder staan de dozen die zij mee mogen nemen.Aan de wand hangen vellen met namen van de ophalers. Daaronder staan de dozen die zij mee mogen nemen.

Om twaalf uur was alles klaar. De boeken voor de tientallen ‘afhalers’ stonden in dozen langs de kant en de karren met de vracht voor Postnl wachtten buiten.
De helpers genoten vervolgens van een welverdiende lunch!

Een welverdiende lunch, klaargemaakt door Barbara Donker (rechts). V.l.n.r. Reijer Klaver, Bert Kölker en Krijn Smit.Een welverdiende lunch, klaargemaakt door Barbara Donker (rechts). V.l.n.r. Reijer Klaver, Bert Kölker en Krijn Smit
Rust na hard werken, v.l.n.r. Anja Zander, Jan Smit, Lia Lakeman en Aafje Otter-Peetoom.Rust na hard werken, v.l.n.r. Anja Zander, Jan Smit, Lia Lakeman en Aafje Otter-Peetoom


Daarna kwamen de eerste ‘halers’ al binnen druppelen. In de loop van de middag werden alle boeken opgehaald. Ze zullen één dezer dag bij de leden worden bezorgd.
Corina verdient alle lof voor haar voorbereidende werk en de strakke organisatie op de dag zelf!
Alle vrijwilligers die meewerken aan het inpakken en de verspreiding hartelijk dank!

Postnl haalt al op tijd de zending op. Jan en Krijn Smit bieden hulp.Postnl haalt al op tijd de zending op. Jan en Krijn Smit bieden hulp.