Aljona Terzi uit Schermerhorn is de nieuwe miss Westfriese markt. Een luid applaus klonk toen Rob Hogenes donderdagavond 14 juni de naam van de miss 2012 bekend maakte. Velen hadden haar als uitverkorene op hun lijstje staan. Juryvoorzitter Hogenes prees het hoge niveau van de kostuums, hoofdtooi en sieraden. Veel japonnen waren bovendien door de draagsters zelf gemaakt. De jury koos uit de 21 deelnemers zeven in plaats van zes dames die doorgingen naar de volgende ronde. Deze zeven waren nipt aan elkaar gewaagd, aldus de voorzitter. Tweede werd Ingrid Strijbis uit Nieuwe Niedorp. Zij naaide haar jurk als cursiste van Kap en Dek bij docente Dicky Snijders. Nummer drie was Lies Smit uit Wognum, bestuurslid van Kap en Dek. Ook zij vervaardigde haar kostuum tijdens de cursus in het Timmermansgildehuis.

Spreekstalmeester Jos van Leeuwen en de verraste miss Aljona Terzi.
Spreekstalmeester Jos van Leeuwen en de verraste miss Aljona Terzi.

Aljona is eigenaresse van de stoffenwinkel met dezelfde naam aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen. Vorig jaar zag zij tien keer de optocht voorbij komen en ze dacht: ‘Ik wil ook zo'n kostuum maken.’ Ze is volleerd naaister en kon al haar creativiteit en naaldkunst botvieren op haar schitterende japon. Sieraden van kornalijn gaven de finishing touch aan het geheel. Haar zwierige loop en haar mooie uitstraling completeerden het plaatje. Nu mag ze niet alleen kijken naar de optocht, maar voorin meerijden in de sjees van Simon Kroone.

Veel plezier en van harte gefeliciteerd! Dat geldt natuurlijk ook voor Ingrid en Lies!

Alle missen lopen na elkaar het plankier op.
Alle missen lopen na elkaar het plankier op.

Natuurlijk even naar bekende knikken en zwaaien.Natuurlijk even naar bekende knikken en zwaaien.

Lies Smit uit Wognum.Lies Smit uit Wognum.

Tweede werd Ingrid Strijbis uit Nieuwe Niedorp.Tweede werd Ingrid Strijbis uit Nieuwe Niedorp.

Willem van der Voort reikt het eerste exemplaar van de West-Friese Kroniek uit aan Teuna Engel.Willem van der Voort reikt het eerste exemplaar van de West-Friese Kroniek uit aan Teuna Engel.

Bij de eerste zeven hoorde ook Lida Grooteman-Dol uit Ursem.Bij de eerste zeven hoorde ook Lida Grooteman-Dol uit Ursem.

Aljona wordt bewonderend bekeken door de aanwezigen.Aljona wordt bewonderend bekeken door de aanwezigen.

Aljona maakt een buiging voor de jury.Aljona maakt een buiging voor de jury.