Het Westfries Genootschap zal zich presenteren in het jaar van de boerderij tijdens de culinaire fietstocht Te Stolp Gaan. Bij de mooie stolpboerderij van camping Veerhof van de familie Spijker in Oostwoud kunnen de fietsers tijdens de koffiestop luisteren naar Westfriese humor, liedjes en verhalen in het Westfriese dialect.
De mensen die optreden zijn: Bregtje Buishand, Jaap Meester, Ans Klomp, Jan Steltenpool, Ina Broekhuizen en Henk Snip met begeleiding van Wil Luiken.

Te Stolp Gaan is 28 kilometer lang genieten van stolpen in West-Friesland. In het Jaar van de Stolp 2013 staan de 5.500 monumentale Noord-Hollandse stolpboerderijen in de spotlights. Het stolpenfietsrouteboekje dat eerder dit jaar uitkwam krijgt op 21 en 22 september een vervolg waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Zie het prachtige landschap met zijn statige stolpen, proef de Westfriese streekproducten en luister naar de Westfriese muzikanten. Slechts 300 mensen kunnen dit bijzondere fietsevenement meemaken!

Te Stolp Gaan leidt u langs trotse stolpen in de omgeving van Medemblik, Oostwoud, Midwoud, Benningbroek en Twisk. Via Opperdoes gaat de route terug naar Medemblik. Kijk naar de robuuste bouw, de fraaie dakspiegels, de rouw- en trouwdeur en het karakteristieke erf. Bij drie stolpen stapt u af voor een culinaire versnapering. Een koffiestop met een Westfries tintje bij camping Veerhof in Oostwoud. Een lunch met Westfriese streekproducten in Benningbroek. Thee en taart bij een stolpboerderij in Twisk.

Muzikale omlijsting
En terwijl u op het erf of in de boomgaard proeft van de streekproducten kunt u genieten van optredens van het Westfries Genootschap en de Westfriese muzikant Kees Kaas. Tijdens de thee geven de violisten Birthe Blom en Edgar Pujol een bijzonder miniconcert. Birthe, afkomstig uit Hoorn, en Edgar studeerde beiden viool aan o.a. het Conservatoire de Lausanne in Zwitserland en hebben een klinkende internationale muziekcarrière.

Aanmelden
De culinaire fietstocht vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september. Deelnemers kunnen starten tussen 10 en 11 uur vanaf het busstation in Medemblik en konen aan is tussen 16 en 17 uur op dezelfde plek.
Deelname, inclusief versnaperingen en muziek kost € 25,- (kinderen t/m 12 jaar € 20).
Meer informatie over het programma, fietsverhuur en het aanmeldformulier (aanmelden voor 13 september) is te vinden op www.jaarvandestolp.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mischa den Drijver via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jaar van de Stolp
De culinaire fietsroute Te Stolp Gaan is een van de activiteiten van het Jaar van de Stolp 2013. Cultuurcompagnie Noord-Holland en de Boerderijenstichting Noord-Holland voeren de activiteiten van dit jaar uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Partners van de culinaire fietstocht Te Stolp Gaan zijn: Museum De Oude Bakkerij in Medemblik, B&B Westfriese Hof, violisten Birthe Blom en Edgar Pujol, Camping Veerhof, fietsverhuur WF Recreatie, muzikant Kees Kaas, Klaver Makelaardij, 't Keetje, Theetuin Pronkjewail, Tocat Catering, Westfries Genootschap, Zorgboerderij Schapenstreek e.a.

Camping Veerhof van de familie Spijker te Oostwoud.
Camping Veerhof van de familie Spijker te Oostwoud.