Mijn naam is Piet Zwaan. Ik ben geboren en getogen in de Binnenwijzend te Westwoud als boerenzoon. Ik ben 62 jaar, gehuwd en vader van 2 dochters en opa van 4 kleinkinderen. Ik ben 32 jaar werkzaam geweest in de weg- en waterbouw, waarvan 29 jaar bij VBK in Hoorn. Daarnaast ben ik 8 jaar bestuurder geweest bij het Waterschap Westfriesland, waarvan 4 jaar als Heemraad. In die periode was ik ook 4 jaar lid van het algemeen bestuur Uitwaterende Sluizen in Edam.
Van 2006 tot 2014 was ik wethouder in de gemeente Stede Broec. Daarnaast ben ik al 10 jaar dagelijks bestuurslid van het oude weeshuis de Schuilhoeve in Grootebroek. Waar we het gebouw en de landerijen beheren.
Het Westfries Genootschap heeft mij benaderd en gevraagd of ik interesse heb voor deelname aan het bestuur. Westfriesland draag ik een warm hart toe en na een prettig gesprek met het dagelijks bestuur heb ik besloten deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Op 6 september zal de algemene ledenvergadering hierover beslissen. Helaas kan ik daarbij niet aanwezig zijn.
Als de algemene vergadering op 6 september positief beslist hoop ik op deze manier iets voor Westfriesland te kunnen betekenen.

Vriendelijke groet, Piet Zwaan.