Stichting Westfriese Families houdt haar jaarlijkse Najaarsfamiliemiddag op zondag 4 oktober in dorpshuis De Brink te Obdam. Het onderwerp is 400 jaar familie Commandeur.

Sprekers Monica Commandeur uit Utrecht en Theo Commandeur uit Alteveer (Groningen) gaan in op de familie Commandeur en de genealogische website MyHeritage.
Donateurs en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze zesde Najaarsfamiliemiddag.

Monica Commandeur heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van de naam van de Westfriese familie Commandeur. Volgens haar is de naam te danken aan een grote walvisvaartexpeditie die in 1615, 400 jaar geleden, is ondernomen vanuit Hoorn.
Na uitvoerige studie heeft Monica de vroegste generaties, zoals beschreven in het in 1999 verschenen boek ‘De naam is … Commandeur’, kunnen uitbreiden.
Theo Commandeur beheert op de website MyHeritage het volledige overzicht van de familie Commandeur. Hij vertelt over de vele mogelijkheden van deze site.

Beide sprekers kunnen vragen worden gesteld. Ook bestuursleden van Stichting Westfriese Families zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Uitgaven van Westfriese Families kunnen worden ingezien en zijn te koop.
De bijeenkomst duurt van 14 tot 16 uur.
De toegang is gratis.
Het adres van dorpshuis De Brink is Dorpsstraat 155, 1713 HE Obdam (op 5 minuten lopen vanaf het NS-station).

Meer info: Ed Dekker, secretaris Stichting Westfriese Families, 06-13777445, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..