Op zaterdag 24 juni organiseren het Westfries Genootschap en het Westfries Archief een Grote Pier-fietstocht. De fietsroute start in Medemblik en gaat langs de route die de troepen van Grote Pier in 1517 ook gingen. Om deze tocht niet te lang te maken loopt de route van Medemblik naar Wognum en van daaruit naar Opperdoes. Heen en terug zo veel mogelijk langs verschillende wegen. De totale afstand is ongeveer 37 kilometer.

De deelnemers kunnen een bezoek brengen aan Molen de Hoop in Wervershoof met onder andere de expositie over Theo Koomen, Museum Jan Duim in Hauwert en de expositieruimte van de historische vereniging Twisca, de Karckezolder.

In Opperdoes wordt op deze dag van 15.00 tot 18.00 uur een voedselmarkt gehouden. De dorpskerk is van 11.00 uur tot 18.00 uur open voor bezichtiging. In de kerk zijn tekeningen en werkstukken te bezichtigen van kinderen van de basisschool met als thema Grote Pier.

Voor sommige van de bovengenoemde bezienswaardigheden is een kleine bijdrage verschuldigd.
In de routebeschrijving behorende bij de fietstocht zal aangegeven worden hoe men vanaf het officiële eindpunt van de route weer bij het beginpunt in Medemblik kan komen.

Start fietstocht: tussen 10.00 en 13.00 in Medemblik aan de Pekelharinghaven ter hoogte van lunchroom NED 1671 (huisnummer 51)
Aankomst fietstocht: tussen 11.00 en 17.00 uur in Opperdoes bij de dorpskerk.
Kosten deelname fietstocht: € 2 per persoon.
Cadeautje: voor elke deelnemer ligt er op het eindpunt een Westfries cadeautje klaar.

Kasteel Radboud.Kasteel Radboud. (Foto Frans Leek)