Stichting Westfriese Families houdt haar jaarlijkse Najaarsfamiliemiddag op zondag 23 september 2018 in dorpshuis De Brink te Obdam. Het is de negende Najaarsfamiliemiddag. Donateurs en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Spreker is Robert Volkers uit De Meern. De entree is gratis.

Jubileumboek van 60-jarige Westfriese FamiliesRobert Volkers belicht twee families: Volkers/Volkerts en Mourits/Maurits.
Hij heef twee genealogische boeken op zijn naam staan. In 2017 verscheen ‘Volker(t)s – uit de Schaeskuyl’, in 2018 gevolgd door ‘Genealogie van Claes Mauritsz. uit het Westfriese Benningbroek’.
Het boek over de familie Volkers/Volkerts schreef hij samen met Margreet Volkers-Groot uit Waarland. In 240 pagina's worden nakomelingen belicht van Claes Jansz. Volkers (1727/1813), boer en watermolenaar van de Schaapskuilmolen in Waarland. Negen generaties komen voorbij.
Nazaten van Claes Mauritsz. en Neel Pieters komen tot leven in het nieuwste boek van Robert Volkers. Claes Mauritsz. is geboren in of rond 1665 en is voor 21 oktober 1732 overleden in Benningbroek. Elf generaties zijn vastgelegd in 248 pagina's. Jubileumboek van 60-jarige Westfriese FamiliesHet boek biedt veel aanvullende informatie over een flink aantal familieleden en hun woonomgeving. Robert Volkers heeft dit boek opgedragen aan zijn oma Anna Tresia Volkers-Mourits (1912-1986). Zij is geboren in Zijdewind, haar man Simon Volkers (1908-1983) in Heerhugowaard.
Voor en na de pauze van de Najaarsfamiliemiddag vertelt Robert Volkers uitgebreid over beide families.
Bestuursleden van Stichting Westfriese Families zijn aanwezig op de bijeenkomst om vragen te beantwoorden. Uitgaven van Westfriese Families kunnen worden ingezien en zijn te koop.
De bijeenkomst duurt van 14 tot 16 uur.
Het adres van dorpshuis De Brink is Dorpsstraat 155, 1713 HE Obdam (op 5 minuten lopen vanaf het NS-station).

Ed Dekker, secretaris