Stichting De Westfriese Molens probeert dit jaar meelmolen De Lastdrager te Hoogwoud te restaureren van een geheel uitgesloopte molen tot een weer werkende meelmolen.
Daarvoor is veel geld nodig. We hebben al een goede opsteker gehad van de provincie die ons voor € 163.545,- aan subsidie heeft toegezegd, maar dit is lang niet genoeg: 40%.
Er is dus nog wat te gaan, geldelijk gezien. We doen onder andere mee aan de nominatie voor de Molenprijs 2018 (€ 95.000). Als we door de selectie komen (vier eindkandidaten) zouden we weer een deel van het benodigde geld binnen kunnen krijgen als we winnaar zouden worden. Maar zelfs als je dat niet wordt, hebben we een prijs: het aantal op De Lastdrager uitgebrachte stemmen in euro's. Als we genomineerd worden, stem dan op ons via www.molenprijs.nl. De stemming is van 1 september 10.00 uur tot 1 oktober 12 uur.
Alle beetjes helpen! Bij voorbaat dank!

Bart Slooten, voorzitter-secretaris Stichting De Westfriese Molens.

Bakker Hans Baas uit Hoogwoud en zijn vrouw Loes bakken en verkopen molenbrood ten behoeve van de Lastdrager.Bakker Hans Baas uit Hoogwoud en zijn vrouw Loes bakken en verkopen molenbrood ten behoeve van de Lastdrager. (Foto Jan Smit)