Molens, films en muziek
Op zaterdag 25 mei wordt de Voorjaarsstreekmiddag gehouden. Ons bestuurslid Joop Schouten is ook bestuurslid van Stichting De Westfriese Molens. Hij vertelt over het ontstaan van de stichting, het molenbezit, de huidige functie van de molens, het onderhoud en de financiering. Tevens geeft hij uitleg over diverse onderdelen van de molen. De inleiding is voorzien van beelden en wordt besloten met een Westfries gedicht en een korte film over de restauratie van de molen van Waarland.
Na de pauze laat Stichting Projector enkele films uit haar archief zien.
Daarna volgt een optreden van Waterwijs. De leden van deze groep zingen verhalende Nederlandstalige liedjes. Zij begeleiden zichzelf op instrumenten als gitaar, accordeon, dwarsfluit en mondharmonica. Het thema van hun programma is van ZuiderZee tot IJsselMeer. Ook wordt een lied over De Keins (gelegen in de buurt van Schagen) gezongen

Het programma
We komen bij elkaar in café 't Centrum in De Weere. Het adres is Driestedenweg 126. Telefoon 0229-581373.

13.00 uur: zaal open en ontvangst met koffie of thee met koek.
13.30 uur: opening door Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap.
13.40 uur: lezing van Joop Schouten over Westfriese molens.
14.40 uur: pauze met tweede kopje koffie of thee.
15.00 uur: films uit het archief van Stichting Projector.
16.00 uur: optreden van Waterwijs.
16.30 uur: aanvang samenzijn met een hapje en een drankje.
17.00 uur: afsluiting Voorjaarsstreekmiddag.

Kosten
De kosten voor deze middag bedragen voor leden en hun partners € 13 per persoon. Daarbij zijn inbegrepen twee maal koffie of thee met koek en één drankje en een hapje. U kunt zich opgeven voor de Voorjaarsstreekmiddag door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer NL79 RABO 0329 7539 16. Vermeldt u daarbij a.u.b. duidelijk uw naam en adres. Uw betaling dient uiterlijk 20 mei binnen te zijn. U kunt zich ook bij de ingang van de zaal nog inschrijven als deelnemer en dan contant betalen.

Niet leden
Ook mensen die geen lid van het Westfries Genootschap zijn, kunnen deze middag bijwonen en zich bij de ingang van de zaal inschrijven als deelnemer en dan contant betalen. Voor niet-leden zijn de kosten € 14 per persoon. Neemt u dus gerust iemand mee!