Westfries Genootschap
Kap en Dek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Kap en Dek » Nieuws » 2014

Een succesvolle middag

Veel belangstelling voor de streekdracht

Op zondag 6 april was het -op de laatste Open staldag- een drukke bedoening in het Rundveemuseum. Velen kwamen naar Aartswoud om in de stal te luisteren naar mooie verhalen en gedichten. Met het geloei van de koeien op de achtergrond en hooibalen als zitplaats was het daar goed vertoeven.

Op de bovenverdieping van het museum was aandacht voor de streekdracht. Lies Smit, Barbara Donker en Ingrid Strijbis van Kap en Dek gaven uitleg over de historische kleding, daagse- en zondagse dracht, ondergoed, boerenhoed, hul en de West-Friese kap met al zijn pracht en praal. Bezoekers waren in de gelegenheid de kleding anno 1900 te passen. Veel dames maakten daar enthousiast gebruik van. Zo'n dertig belangstellenden werden in kostuum gefotografeerd. De hele middag was het een gezellige drukte. Voor de foto's verwijzen wij u graag naar de website van het museum: www.rundveemuseum.nl. De foto's kunnen daar bekeken en besteld worden. 


Hé, is dat Westfries?

397. Ouwerwisse (ouderwetse) stoelen hebben nog triemen (sporten, steunlatjes tussen de poten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.