Westfries Genootschap
Kap en Dek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Kap en Dek » Nieuws » 2014

Brocantemarkt en Schatten uit de kast

Op zondag 21 september 2014 organiseerde de commissie Kap en Dek een brocantemarkt en taxatiemiddag in de protestantse kerk aan de Raadhuisstraat in Wognum.
Ook het Westfries Genootschap en de Historische Stichting De Cromme Leeck waren met een stand aanwezig.
In de sfeervolle kerk was het even na enen een drukte van belang. Honderden bezoekers kwamen langs de marktkramen, die gevuld waren met brocante, sieraden en leuke hebbedingetjes. Er werden demonstraties papierknippen en kantklossen gegeven. Prachtige tafereeltjes werden los uit de hand geknipt en vormden de basis voor een ansicht of schilderijtje. De dames van het kantklossen klosten in rap tempo kantwerk voor handschoenen, hoeden en kerstattributen. Tussen de kramen zaten de taxateurs voor het textiel, goud en zilver, aardewerk en porselein. Veel bezoekers lieten zich informeren over afkomst en ouderdom van hun meegebrachte schatten.

 


Hé, is dat Westfries?

33. Ik ben op de zuikerstikken geweest (kraamvisite). Wat had m'n zus 'n pittig kloin purkie ('n lief klein kindje) in de wieg. Toen de buurmeisjes twee jaar geleden bij haar waren op de bruidstranen (in de bruidsdagen 'n glaasje kwamen drinken ten afscheid), was ze al gelukkig, maar 't haalt niet bij 't geluk van nu.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.