Westfries Genootschap
Kap en Dek
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Kap en Dek » Nieuws » 2016

Antiek en Curiosa veiling in Berkhout

De commissie Kap en Dek organiseert op zaterdag 6 februari 2016 de jaarlijkse veiling in Café De Ridder St. Joris, Kerkebuurt 171 te Berkhout. Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom om de kavels te bezichtigen.

Zolders en kasten zijn leeggehaald en een schat aan kavels is tevoorschijn gekomen. Van oude gebruiksartikelen tot serviesgoed, van historisch ondergoed tot kostuums, van textiel tot merklappen en originele sieraden. Kortom: een breed aanbod.

 


Alles staat ter bezichtiging uitgestald op lange tafels om vervolgens via de veiling van eigenaar te verwisselen. U bent van harte welkom, ook als u geen lid bent van het Westfries Genootschap.

Voorafgaand aan de veiling, showen de dames van de kostuumcursussen wat in vele uurtjes naaiwerk is gemaakt. Mooie creaties van de Westfries streekdracht die tijdens het komende folklore seizoen weer met plezier gedragen worden. Een lust voor het oog en velen beleven hier veel kijkplezier aan. Na een korte pauze begint de veiling, waarbij een notaris toeziet op een correcte gang van zaken.

Zaal open : 12.30 uur
Kostuumshow : 13.30 uur
Veiling : 14.30 uur

 

 


Hé, is dat Westfries?

254. 'n Moerloper is 'n lam of kalf, dat nog bij moer, het moederdier, loopt, dus nog niet ofwonnen is (afgewend). Ook gezegd van iemand die nog ongetrouwd en bij moeder thuis woont.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.