Westfries Genootschap
Kap en Dek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Kap en Dek » Nieuws » 2020

Kostuum naaien bij Kap en Dek 2020

Jaarlijks organiseert de commissie Kap en Dek een cursus kostuum naaien. Tijdens deze cursus wordt een historisch verantwoord kostuum gemaakt. Goed advies en begeleiding bij de aanschaf van de juiste stof is belangrijk. Ook is het van belang de japonnen zo authentiek mogelijk te maken. In overleg met de cursist wordt een model uitgezocht, eventueel het patroon op maat getekend, maar er wordt ook met standaard patronen gewerkt. De patroonkeuze wordt gemaakt aan de hand van oude familieportretten of voorbeelden uit naslagwerken over historische kleding. Veel voorbeelden zijn te vinden op Pinterest; zoekfunctie ~Kap en Dek.
Bij voorkeur begint men met het naaien van onderkleding, een bijpassend korset, hemd, lange onderbroek en twee onderrokken maken het kostuum compleet en bepalen mede de uitstraling van het geheel.

De cursus bestaat uit 7 dagdelen op maandagavond, aanvang 19.30 uur en start 7 september (A) en 14 september (B) bij voldoende belangstelling voor twee cursussen.
N.B. Afhankelijk van de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

Overige cursussen.
Naast het naaien van een kostuum worden bij voldoende aanmeldingen cursussen in kap naaien, boerenhoedjes herstellen en hullen plooien georganiseerd.

NB. Kijkt u voor het volledige cursusaanbod op onze website.

De cursisten showen na afloop van de cursus zoals gebruikelijk hun kostuums voor aanvang van de jaarlijkse antiek- en curiosa veiling van Kap en Dek. Deze veiling wordt gehouden op de eerste zaterdag van februari in café De Ridder in Berkhout.

Alle lessen worden gegeven in het Timmermansgildehuis, Dal 3 in Hoorn.
Voor meer informatie www.westfriesgenootschap.nl / Kap en Dek
Aanmelden: Lies Smit (0229) 571909 of via email kap-en-dek@quicknet.nl.

 


Hé, is dat Westfries?

267. Skaibutter, 'scheiboter' werd gemaakt als de koeien pas in de wei liepen, dus direct na 't 'scheiden' van de stal.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.