Westfries Genootschap
Projector
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Westfrieslanddag 2019

Projector » Actueel

Film 'Het leven en werken van de Westfriese Boer' van Daan Pool

Vertoning en heruitgave op DVD

Op zondagmiddag 6 maart 2011 organiseert het Westfries Genootschap een filmmiddag in het dorpshuis 'De Nieuwe Haven' in Abbekerk. Vertoond wordt 'Het leven en werken van de Westfriese boer'. Deze prachtige film is onlangs dankzij een gulle bijdrage van het Rabobank Cultuurfonds gerestaureerd en op DVD gezet.

Melkbussen aan de weg.
Elke dag de melkbussen aan de weg, de melkrijder bracht ze naar de melkfabriek.

De beelden laten het leven op het platteland zien, het hele jaar rond. Het voorjaar met z'n nieuwe leven in en om de boerderij, het bewerken van het land, de hooitijd, schapenscheren en het oogsten. Leuk zijn ook de beelden van oude kinderspelletjes, een trouwerij of het kapzetten bij de klederdracht. Bovendien is te zien het culturele leven in het dorp, met opnamen van zang-, toneel- en muziekverenigingen.

In de sloot werd de was gespoeld.
In de sloot werd de was gespoeld en van alles schoon geboend.

Deze anderhalf uur durende film, gemaakt door Daan Pool, zal een feest van herkenning zijn. En voor de jeugd is het aardig om te zien of vroeger wel echt alles beter was ...

Iedereen is op 6 maart 2011 welkom vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur in Dorpshuis 'De Nieuwe Haven', Burgemeester Kromplein 6, 1657 AH Abbekerk. Entree € 5,00.

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.

Westfrieslanddag 2019