Molen De Lastdrager uit Hoogwoud is een prachtige Hollandse molen, met eikenhouten balken uit 1525. Uit honderd inzendingen uit héél Nederland is De Lastdrager als één van vier molens genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. Een unieke kans, want met uw steun kan De Lastdrager de hoofdprijs van € 95,000,- winnen!

Molen De Lastdrager in Hoogwoud is de oudste houten molen van ons land. De geliefde molen is gezichtsbepalend in het dorp en in de provincie, maar de molen heeft geen maalsysteem meer. Het winnen van de BankGiro Loterij Molenprijs 2018 zou betekenen dat de molen weer maalvaardig gemaakt kan worden.

U kunt helpen door vóór maandag 1 oktober op de link te klikken. https://www.molens.nl/lastdrager
En heel belangrijk: bevestig daarna het controlemailtje dat je van de organisatie krijgt. Dan pas is uw stem geldig. Per e-mailadres kan één stem uitgebracht worden.

Elke klik brengt De Lastdrager dichterbij een prachtige toekomst, die hij gezien zijn unieke geschiedenis verdient.
De molen met de meeste stemmen wint, maar ook de niet-winnaars zijn gebaat bij zoveel mogelijk stemmen: elke stem levert € 1,- op.

Molen De Lastdrager in Hoogwoud.
(Foto Netty Zander)

Stem op de enige Noord-Hollandse molen die kans maakt op deze fantastische prijs, en geef De Lastdrager weer een toekomst! Stuur a.u.b. de mail door aan vrienden, familie, buren en kennissen. Met de hulp van alle Westfriezen samen kan het lukken en ligt een prachtige toekomst voor De Lastdrager voor het grijpen. Met de BankGiro Loterij Molenprijs 2018 kan hij weer worden wat hij oorspronkelijk was: een van de oudste werkende, trotse korenmolens van ons land. Een unieke kans.

Molen De Lastdrager is eigendom van Stichting de Westfriese Molens die onder de paraplu van het Westfries Genootschap valt.
Molenaar Cees Mens kan niet wachten op de dag dat zijn Lastdrager weer vol in bedrijf zal zijn. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor de inwoners van Hoogwoud. In de molen zullen klassen worden rondgeleid en leerling-molenaars worden opgeleid. Er zal weer koren worden gemalen dat door boeren in de omgeving is verbouwd en waarvan de bakker die op 300 meter verderop in dezelfde straat zit, ambachtelijk streekgebonden brood gaat bakken.

5 oktober zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Alvast hartelijk dank, namens alle molenliefhebbers in Noord-Holland!

Molen De Lastdrager in Hoogwoud.
(Foto Netty Zander)

Verhaal van de maand

Iedereen kan voor deze rubriek verhalen insturen. De verhalen moeten zelf geschreven zijn en de Omringdijk als thema hebben. U kunt uw verhaal (of gedicht) sturen naar het Westfries Genootschap.
Iedere eerste maandag van de maand wordt er één nieuw verhaal geplaatst.
De overige inzendingen worden bewaard voor een andere maand.