Ina Broekhuizen-Slot

Lage Landen
Lage Landen is de titel van de nieuwe tentoonstelling in het Westfries Museum. Het is een reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van veertig parels uit de collectie van het Rijksmuseum. Daarnaast zijn er ook twaalf landschappen uit de eigen collectie te bewonderen.
Deze tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het Rijksmuseum en vijf stadsmusea in Zutphen, Hoorn, Harlingen, Bergen op Zoom en Gouda.
Het is de eerste in een serie van vier rond de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.
De tentoonstelling in Hoorn loopt tot en met 1 oktober 2018.

Fotoproject Mijn Omringdijk
Bij de expositie ontwikkelde Atelier NL een mooi project: Mijn Omringdijk.
Hun vertrekpunt is de Westfriese Omringdijk.
Twintig fotopalen nodigen wandelaars, fietsers, automobilisten – kortom iedereen die langskomt – uit om een foto te maken van het landschap dat binnen de lijst op die palen te zien is.
Het resultaat is een unieke verzameling beelden die te bekijken is op de website www.mijnomringdijk.nl en in het Westfries Museum.
Het is verrassend om te zien hoe het landschap steeds anders is, afhankelijk van het tijdstip van de dag, het weer, het licht en het jaargetijde.
Vooral wanneer je de foto's achter elkaar langs ziet trekken op je beeldscherm geeft dat een bijzondere indruk van de schoonheid op de Westfriese dijk.

Er staan onder meer fotopalen met kaders bij: Hoorn, Scharwoude, Oudendijk, Rustenburg, Alkmaar, Eenigenburg, Keins (bij Schagen), Groetpolder, Aartswoud, Medemblik, Andijk, Enkhuizen, Wijdenes en Schellinkhout.

Ga op roet en geniet. Ofwel in het echt ofwel op je beeldscherm!

De wiel bij Eenigenburg.
De wiel bij Eenigenburg. (Foto Ina Broekhuizen-Slot)

Verhaal van de maand

Iedereen kan voor deze rubriek verhalen insturen. De verhalen moeten zelf geschreven zijn en de Omringdijk als thema hebben. U kunt uw verhaal (of gedicht) sturen naar het Westfries Genootschap.
Iedere eerste maandag van de maand wordt er één nieuw verhaal geplaatst.
De overige inzendingen worden bewaard voor een andere maand.