De commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap gaf voor de 44e maal een kostuumshow. Dit als voorloper op de shows in Schagen. Daar worden deze zomer op tien donderdagen tijdens de markten Noord-Hollandse klederdrachten geshowd.

(Foto Theo Annes)

Het publiek was massaal aanwezig om de modellen te bewonderen. Er waren maar liefst negen modellen in Westfriese klederdracht gestoken. De een in avondkleding en de ander weer in rouwkleding. De dames trokken alles uit de kast om te laten zien wat er allemaal gemaakt was. Bijna alle kledij is door de deelnemers zelf gemaakt. Soms werden zij daarin begeleid door Lies Smit en Ingrid Strijbis.
Zo was daar ook Anouk, ontdekt door Lies Smit. Anouk is slechts 17 jaar maar het Westfriese gevoel heeft zij overdragen gekregen van haar moeder en oma. Zij deden al langer mee met shows in Schagen. Lies deed Anouk een aanbod om speciaal voor haar een kostuum te maken.
Deze kans liet zij zich niet ontnemen en dat liet zij op de show ook blijken. Ze stal de show met haar enthousiasme en uitstraling. Zo is wel bewezen dat de jeugd de toekomst heeft.

Na de pauze was er een antiek- en curiosaveiling. Daarbij werd de veilinghamer gehanteerd door Arjan Bossen. Artikelen zoals serviesgoed, historisch ondergoed, kostuums, mutsjes en antieke sieraden vonden gretig aftrek. Alles onder toeziend oog van een notaris. Er zaten waardevolle stukken bij waarvan de echtheid bewezen werd met een certificaat.