De commissie Kap en Dek organiseert op zaterdag 2 februari 2019 voor de 44e keer de antiek en curiosa veiling in Café De Ridder, Kerkebuurt 171 te Berkhout.

De ca. 150 kavels staan uitgestald op lange tafels om vervolgens via de veiling van eigenaar te verwisselen; vanaf 12.30 uur is de zaal geopend voor het bekijken van al dat mooie spul.

Beursje met zilveren beugel.Beursje met zilveren beugel.
Details korset van Anouk Ooteman.Details korset van Anouk Ooteman.
 

Er is weer een schat aan kavels ingebracht. Oude gebruiksartikelen, serviesgoed, historisch ondergoed, kostuums, kappekant, mutsjes, bedtextiel, borduurwerk en antieke sieraden.
Kortom: een gevarieerd aanbod en voor elk wat wils.

Maar … de middag begint met de modeshow door de dames van de cursussen, die trots als een pauw het nieuwe kostuum en ondergoed tonen. Mooie creaties van de Noord-Hollandse streekdracht die tijdens het komende folklore seizoen weer met plezier gedragen worden. Een lust voor het oog en vele bezoekers kijken altijd reikhalzend uit naar dit onderdeel van de dag.

Na een korte pauze start de veiling waarbij Arjan Bossen de veilinghamer hanteert en notaris Jan Salman toeziet op een correcte gang van zaken.

Zaal open : 12.30 uur
Kostuumshow : 13.30 uur
Veiling : 14.30 uur

U bent van harte welkom, ook als u geen lid bent van het Westfries Genootschap.

Gouden herenhorloge.Gouden herenhorloge.
Kapspiegel.Kapspiegel.