De commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap organiseert op zondag 21 september 2014 een Brocantemarkt van antiek, curiosa, sieraden en aanverwante artikelen in de protestantse kerk, Raadhuisstraat te Wognum van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Met deze middag voegen we een nieuw onderdeel toe aan de vele activiteiten die we als commissie jaarlijks organiseren. We hopen velen van u te ontmoeten en een gezellige middag te creëren in de prachtige ambiance van de kerk. Naast diverse standhouders kunt u kennismaken met het Westfries Genootschap en de Historische Stichting De Cromme Leeck.

Wellicht kent u ook onze jaarlijks terugkerende activiteit Schatten uit de kast. Dit jaar combineren wij die met genoemde Brocantemarkt.
Iedereen kan gebruiksvoorwerpen, zilver, kant, aardewerk, sieraden, porselein, merklappen, textiel e.d. meenemen. Deskundigen geven advies en vertellen over herkomst, gebruik en zo mogelijk ouderdom van de ingebrachte ‘schatten’. Er wordt geen waarde bepaald.
Vooral het onderdeel textiel is bijzonder, want deze mogelijkheid vindt u bijna nergens. In het televisieprogramma Kunst en Kitch wordt bijvoorbeeld geen aandacht besteed aan historisch textiel. De bevindingen worden voor u op papier gezet, opdat u met een duidelijke beschrijving en goede raadgevingen huiswaarts kunt keren.

U bent van harte welkom op 21 september a.s. in de protestantse kerk aan de Raadhuisstraat in Wognum.