In september start het cursusprogramma van de commissie Kap en Dek.
Aangeboden worden een cursus kostuum- of ondergoed naaien, kanten kap herstellen en naaien, boerenhoedje opknappen of hul restaureren en plooien.
De lessen worden gegeven in het Timmermansgildehuis, Dal 3 te Hoorn.

Kostuum naaien
Om het kostuum zo authentiek mogelijk te maken, geeft de commissie advies bij de aanschaf van de juiste stoffen, materialen en patronen. Vindt u het moeilijk om tot een juiste keuze te komen? Lies Smit gaat graag met u mee om stof te kopen.

De cursus wordt geleid door Ingrid Strijbis en Lies Smit, bestuursleden van Kap en Dek.
Voor het ondergoed zijn standaard patronen aanwezig. De patroonkeuze voor het kostuum kan worden gemaakt aan de hand van oude familieportretten of voorbeelden uit naslagwerken over historische kleding. Deze naslagwerken zijn bij Kap en Dek in te zien.
Als u nog geen onderkleding heeft, begint men in principe met het naaien daarvan. Want een bijpassend korset, hemd, onderbroek en onderrokken bepalen ook de uitstraling van het kostuum.

Er worden twee cursussen gegeven.
Cursus A: Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur op de volgende data:
10 en 24 september / 8 en 22 oktober / 5 en 19 november / 3 december 2018.

Cursus B: Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur op de volgende data:
17 september / 1, 15 en 29 oktober / 12 en 26 november / 7 januari 2019.

Kap naaien, boerenhoedjes en hullen
Voor de cursussen kap naaien, boerenhoedjes herstellen en hullen plooien kunt u zich aanmelden via het secretariaat; bij voldoende aanmeldingen worden deze ingepland.

 

De cursisten krijgen gelegenheid hun kostuums te tonen voor aanvang van de jaarlijkse antiek- en curiosa veiling op zaterdag 2 februari 2019.
Deze veiling wordt gehouden in café De Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout.

Voor meer informatie over onze activiteiten: Kap en Dek.
Aanmelden: Lies Smit (0229) 571909 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..