Maandag 29 augustus 2022 starten we met een informatie avond om te bespreken wat de cursist wil maken. Aanvang 19.30 uur in het Timmermansgildehuis.

Tijdens de cursus wordt een historisch verantwoord kostuum gemaakt.
Goed advies en begeleiding bij de aanschaf van de juiste stof is belangrijk. Ook is het van belang de japonnen zo authentiek mogelijk te maken. In overleg met de cursist wordt een model uitgezocht, eventueel het patroon op maat getekend, maar er wordt ook met standaard patronen gewerkt.
De patroonkeuze wordt gemaakt aan de hand van oude familieportretten of voorbeelden uit naslagwerken over historische kleding. Veel voorbeelden zijn te vinden op Pinterest; zoekfunctie Kap en Dek waarin de verschillende periodes in de mode terug zijn te vinden.
Bij voorkeur begint men met het naaien van onderkleding, een bijpassend korset, hemd, lange onderbroek en twee onderrokken maken het kostuum compleet en bepalen mede de uitstraling van het geheel.

Alle lessen worden gegeven in het Timmermansgildehuis, Dal 3 in Hoorn.

Cursusdata zeven dagdelen op maandagavond, aanvang 19.30 uur.
Op de data 19 september / 03 + 17 + 31 oktober / 14 + 28 november / 2 januari 2012 met reservedatum 16 januari 2023.

Overige cursussen
Naast het naaien van een kostuum worden bij voldoende aanmeldingen cursussen in kap naaien, boerenhoedjes herstellen en hullen plooien georganiseerd.
NB. Kijkt u voor het volledige cursusaanbod op onze website.

De cursisten showen na afloop van de cursus zoals gebruikelijk hun kostuums voor aanvang van de jaarlijkse antiek- en curiosa veiling van Kap en Dek.
De locatie en datum worden later bekend gemaakt.

Voor meer informatie www.westfriesgenootschap.nl / Kap en Dek
Aanmelden: Lies Smit (0229) 571909 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schenking kappekanten maart 2021: daar moet wat aan gebeuren…Schenking kappekanten maart 2021: daar moet wat aan gebeuren… (Foto Lies Smit)

Schenking kappekanten maart 2021: schoon gewassen om weer in elkaar te zetten.Schenking kappekanten maart 2021: schoon gewassen om weer in elkaar te zetten. (Foto Lies Smit)

Collage foto uit 2014.Collage foto uit 2014. (Foto Theo Mes)

Cursus 2019. Ondergoed gemaakt door Vera Vogelpoel-Langedijk.Cursus 2019. Ondergoed gemaakt door Vera Vogelpoel-Langedijk.