Het kunst- en erfgoedproject Beloofd Land in de voormalige Wieringermeer heeft een vervolg gekregen in de vorm van verhalenmiddagen in de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Inmiddels zijn er twee Kroongetuigen-verhalenmiddagen geweest in in Breezand en Den Oever. Onder het genot van een kop koffie en thee kwamen luisteraars bijeen voor de verhalen van hun dorpsgenoten.

Komt u ook luisteren?
De volgende verhalenmiddag is 2 juni van 13-17 uur in de Laurenskerk, Kerkepad 2 te Kolhorn. Na een inleiding over de Waard- en Groet polder door historicus Frans Diederiks vertellen Puck de Groot, Willem Messchaert, Betty Goedhart, Bep Engel, Anton van de Kreeke, Lies Hoogland en Frans Schepers hun persoonlijk verhaal.

Op 9 juni is Kroongetuigen te gast in Dorpshuis de Harmonie in 't Veld, daar vertellen onder andere Theo Vertelman, Annelien Kranenburg, Jan J. Jong en Anja de Boer.

De serie Kroongetuigen wordt op 16 juni afgesloten in MFC De Doorbraak in Kreileroord. Daar begint Ina Hoogenbosch-Glas de middag met een verhaal over de Kano. Vervolgens komen bekende inwoners waaronder Herman Blokdijk, Annie Aukes, Yvonne en Kees van der Made aan het woord.

Verhalen in beeld
Neem een kijkje op de website voor beelden van de verhalenmiddagen en de terug- en vooruitblikken: www.kroongetuigen.nl.