Eind april werd de Historische Vereniging Oud Stedebroec door een van de wethouders van deze gemeente op de hoogte gebracht van het voornemen de voormalige veilinghallen van de CNB aan de Veilingweg te Bovenkarspel te slopen.
Het zijn panden met een rijke historie. Ooit was hier de bloembollenveiling West-Friesland gevestigd en vele jaren achtereen werd hier de Westfriese Flora gehouden.
Al enkele jaren probeert genoemde vereniging om het front van de zogenaamde hal 1 en zo mogelijk ook delen van de andere hallen een beschermde status te laten geven als (gemeentelijk) monument.
Om de dreigende sloop te voorkomen heeft de Historische Vereniging Oud Stedebroec een petitie opgesteld waarin wordt opgeroepen de voormalige veilinghallen als monument te beschermen en niet te slopen. Meer informatie en de petitie zijn te vinden op de website www.oudstedebroec.eu.

Bloembollenveiling West-Friesland in de jaren dertig van de vorige eeuw.Bloembollenveiling West-Friesland in de jaren dertig van de vorige eeuw. (Foto aangeleverd door Oud Stedebroec)