Het is al weer drie jaar geleden dat de cursus Kennismaken met Westfriesland door het Westfries Genootschap werd georganiseerd. Deze cursus wordt bij voldoende belangstelling weer gehouden in de maanden februari en maart.

Tijdens deze cursus worden uiteenlopende onderwerpen behandeld betreffende de cultuur en de historie, zoals het ontstaan van Westfriesland, stolpboerderijen, land en water, handel en nijverheid, gewoontes en gebruiken, dialect, streekdracht en sieraden.

De cursus wordt op vier achtereenvolgende maandagavonden gegeven in Cultureel Centrum Het Trefpunt in Wognum door verschillende inleiders, steeds van 20.00 tot 22.00 uur. De data zijn 12 februari, 19 februari, 26 februari en 5 maart.
Voor de gehele cursus zijn de kosten € 35 per persoon inclusief koffie of thee.

Voor wie is deze cursus bestemd? Voor iedereen die belangstelling heeft voor Westfriesland. Leden en niet leden zijn welkom. Voor inlichtingen en opgave kunt u tot 5 februari contact opnemen met het secretariaat: telefoon 0229-217121 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cursus Kennismaken met Westfriesland.(foto Jan Smit)