Op de winderige maandagmiddag van vier maart waren Wilma Groot en Rienk Mud nu al in klederdracht aanwezig in Schagen. Dit ter gelegenheid van de onthulling van nieuwe bewegwijzeringsborden.
Wilma is bestuurslid van Stichting Creatief Westfries en tevens coördinator van de Skroiversgroepe die op tien Westfriese donderdagen in 't Slot hun presentaties houden. Rienk was er als voorzitter van de Stichting Westfriese Folklore.
De daadwerkelijke onthulling werd op de Markt gedaan door wethouder Jelle Beemsterboer en Esther Cremer, voorzitter van Schagen Marktstad.
Voortaan zien bezoekers van de stad vanaf het NS-station de bewegwijzeringsborden nieuwe stijl. Ze geven een gemakkelijke route aan naar belangrijke gebouwen in de stad, zoals 't Slot, Vreeburg enz. De borden zijn geheel in de stijl van Schagen Marktstad. De paal heeft het logo van Schagen Marktstad en de kleuren van de vlag van Schagen (geel en rood).

Op de foto van links naar rechts: Rienk Mud, Wilma Groot en Jelle Beemsterboer.Op de foto van links naar rechts: Rienk Mud, Wilma Groot en Jelle Beemsterboer. (Foto Jan Benit)