Na de zomervakantie zijn er veel nieuwe activiteiten in het Timmermansgildehuis. Deze activiteiten zijn voor leden GRATIS toegankelijk.
Bent u geen lid, maar wel geïnteresseerd in de activiteiten? Dan betaalt u 5 euro per activiteit. Als u besluit lid te worden van het Westfries Genootschap, dan wordt de betaalde 5 euro eenmalig in mindering gebracht op uw contributie.

 

Filmavonden van Stichting Projector
Stichting Projector verzorgt filmavonden, met verschillende thema's.
- Woensdag 5 oktober: de aanleg van de Westfrisiaweg
- Woensdag 9 november: Hoorn door de jaren heen
U wordt om 19.30 uur ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. Vervolgens verzorgt Stichting Projector een mooie filmavond en sluiten we om 21 uur af met een hapje en een drankje.
Er is beperkt ruimte, dus van tevoren aanmelden is noodzakelijk.

 

Workshops Westfries van Stichting Creatief Westfries
Voor mensen die minder met het Westfriese dialect bezig zijn maar er meer over willen weten.
Elke eerste, tweede en derde woensdag van de maand geeft Stichting Creatief Westfries een workshop over het Westfriese dialect. Een quiz, een voordracht, muziek, het komt allemaal voorbij. Er zijn drie verschillende workshops te volgen.

De eerste workshop ‘Werk aan de Winkel’ is een interactieve workshop met veel opdrachtjes en oefeningen om het Westfries (nog beter) onder de knie te krijgen.
Werk aan de Winkel vindt elke eerste woensdag van de maand plaats: 7 september, 5 oktober en 2 november.

De tweede workshop is ‘Effies Klesse’, inmiddels een oude bekende. Spreek je geen Westfries (meer), maar zou je dat wel graag af en toe doen, dan kan je bij deze workshop terecht.
Elke tweede woensdag van de maand wordt er gepraat in het Westfries over de meest uiteenlopende onderwerpen. Effies Klesse vindt plaats op 14 september, 12 oktober en 9 november.

Tijdens de workshop ‘Hoe en Wat in het Westfries’ wordt dieper ingegaan op de achtergrond van het Westfries. Hoe en Wat in het Westfries vindt plaats op elke derde woensdag van de maand: 21 september, 19 oktober en 16 november.

U wordt bij alle workshops om 10 uur ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. Vervolgens verzorgt Stichting Creatief Westfries deze leerzame workshop en sluiten we om 12.00 uur af met een hapje en een drankje. Er is beperkt ruimte, dus van tevoren aanmelden is noodzakelijk.

 

Taxatiemiddag met Hans van Kampen
Wie denkt bijzondere kunstwerken of voorwerpen te hebben liggen, staan of hangen, kan terecht bij ons bestuurslid Hans van Kampen om deze te laten taxeren en het verhaal achter het meegebrachte voorwerp te horen.

Zondag 18 september zit hij op de benedenverdieping van ons Timmermansgildehuis in Hoorn om u te ontvangen. Elke bezoeker mag maximaal drie voorwerpen meebrengen.

Om drukte te vermijden, wordt deze dag met tijdsloten gewerkt. Heeft u een voorwerp dat u aan de deskundige blik van Hans van Kampen wil laten onderwerpen, dan kunt u een tijdstip kiezen dat u schikt.

U kunt de volgende tijden reserveren: tussen 12 en 13 uur, tussen 13 en 14 uur, tussen 14 en 15 uur, en tussen 15 en 16 uur.

 

Lezing van Stichting Westfriese Families
In november en februari geeft Stichting Westfriese Families een lezing over een interessante familiegeschiedenis. Meer informatie over wanneer deze lezingen plaatsvinden en wat het onderwerp zal zijn, wordt bekend gemaakt in het Vierkant van oktober.

 

Voor alle activiteiten geldt:

  • van tevoren aanmelden
  • gratis toegang voor leden, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
  • niet-leden betalen een bijdrage van 5 euro per activiteit

Om zoveel mogelijk mensen van deze activiteiten gebruik te laten maken, kunt u zich voor maximaal twee activiteiten tegelijk inschrijven. Wilt u meer activiteiten bijwonen? Dan kunt u zich weer aanmelden als u één of geen activiteiten meer ingepland heeft staan. De activiteiten (behalve de taxatiemiddag) vinden plaats in de mooie vergaderzaal op de eerste verdieping van ons Timmermansgildehuis aan het Dal 3-achter te Hoorn. Deze ruimte is alleen met een trap bereikbaar. Voor mensen die slecht ter been zijn is onze vergaderzaal helaas niet toegankelijk.

Aanmelden kan door het sturen van een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar het secretariaat 0229-217121 (di t/m vr van 9 tot 12 uur).

Nieuwe activiteiten.