Door de ontwikkelingen in de medische wetenschap is het aantal doodgeboren en jong gestorven kinderen in de 20ste eeuw drastisch afgenomen.Door de ontwikkelingen in de medische wetenschap is het aantal doodgeboren en jong gestorven kinderen in de 20ste eeuw drastisch afgenomen. In veel gezinnen stierf de helft van de kinderen voor het derde levensjaar. Op dit anonieme schilderij dat in de 17de eeuw in Enkhuizen is vervaardigd, zijn twee dode kinderen afgebeeld. (PC)
Dorpsgezicht van Twisk, genomen bij de hervormde kerk.Dorpsgezicht van Twisk, genomen bij de hervormde kerk. Geheel links staat P.S. Winkel, later één van de bekendste juristen van West-Friesland. Hij was onder meer secretaris van het voormalige waterschap Drechterland en advocaat in Hoorn. (HVT)

Tekening van een kraamkamer door Abraham Delfos uit ca. 1770.Tekening van een kraamkamer door Abraham Delfos uit ca. 1770. Delfos tekende het tafereel naar een schilderij van de 17de-eeuwse meester Gerard Dou. Uit de compositie blijkt, dat werk en huiselijk leven gemakkelijk in elkaar overliepen. (WFM