Kinderen in de traditionele klederdracht op Marken.Kinderen in de traditionele klederdracht op Marken. (C. Modder, Aartswoud)
Familiefoto, genomen rond 1910 op een landweggetje vlakbij Bergen.Familiefoto, genomen rond 1910 op een landweggetje vlakbij Bergen. (C. Modder, Aartswoud)
De familie Melchior uit de Zijpe aan tafel in 1895.De familie Melchior uit de Zijpe aan tafel in 1895. Tweede van links is Simon op 14-jarige leeftijd. Hij legateerde 40.000 gulden om een oudheidkamer te stichten. (ZMS)
De Gereformeerde kerk van Driehuizen, gelegen aan de rand van de Schermeer.De Gereformeerde kerk van Driehuizen, gelegen aan de rand van de Schermeer. Katholieke inwoners van Driehuizen gingen omstreeks 1900 met een schuitje naar de kerk in De Rijp. (C. Modder, Aartswoud)
Ansichtkaart van West-Graftdijk.Ansichtkaart van West-Graftdijk. (C Modder, Aartswoud)
Bewoners van de Rechterstraat in De Rijp poseerden omstreeks 1910 voor de fotograaf.Bewoners van de Rechterstraat in De Rijp poseerden omstreeks 1910 voor de fotograaf. In 1654 brandde vrijwel het gehele dorp af: ruim 500 woningen, pakhuizen, molens en kerken werden in de as gelegd. (C. Modder, Aartswoud)