In Bovenkarspel Crescendo.In Bovenkarspel Crescendo. Op de foto uit 1928 in optocht voor het inhalen van een zojuist tot priester gewijde dorpsgenoot. (P.M. Rooker, Enkhuizen)
Ook de fanfare uit Medemblik heette Crescendo.Ook de fanfare uit Medemblik heette Crescendo. (OVM)
In Oude Niedorp speelde eveneens een fanfarekorps onder de naam Crescendo.In Oude Niedorp speelde eveneens een fanfarekorps onder de naam Crescendo. (A. Wit, Nieuwe Niedorp)
De fanfare uit Berkhout ‘Volharding’ werd in 1892 opgericht.De fanfare uit Berkhout ‘Volharding’ werd in 1892 opgericht. Met name het bespelen van de bugel, een van oorsprong militair blaasinstrument, was voor vele leden een groot probleem. (A.A.G. Smit, Wognum)
Op het perron van het station van Hoogkarspel stond in 1903 het Stedelijk Muziekkorps van Enkhuizen.Op het perron van het station van Hoogkarspel stond in 1903 het Stedelijk Muziekkorps van Enkhuizen ter verwelkoming van de nieuwe burgemeester, D. Brander. (R. de Jong, Enkhuizen)
In Ursem speelde ‘Ons Genoegen’ onder leiding van de dirigent Uiterst.In Ursem speelde ‘Ons Genoegen’ onder leiding van de dirigent Uiterst. (HKU)
Excelsior zorgde in Andijk voor de muzikale noot.Excelsior zorgde in Andijk voor de muzikale noot. (VVOA)